jani129

jani129

Elektromos autók kora / Era of electric cars

2021. november 27. - jani129

Érdekes elnevezés ez az "elektromos korszak".
Bár nem tudjuk, mit hoz a jövő, azért elképzelésünk lehet róla. A gőzmozdonyok korában valószínűleg nem hívták a mozdonyokat gőzmozdonynak, simán csak mozdony volt. Mióta nincs gőzmozdony, azóta mondjuk ezt, mert a mozdony szó már mást jelent.
A "malaise era" elnevezés nem abból akorszakból származik, amire utal. Pláne nem azelőttről.
Nem derül ki egyértelműen belőle, hogy a kifejezés megalkotója a szóösszetétellel sugallja-e, hogy múló dologról van szó.
Én inkább "az autóipar öngyilkossága" kifejezést érzem találónak. Miután ez a korszak elmúlt és még 20 év, akkor fogják elnevezni. Mert szerintem el fog múlni. A tippem az, hogy az autókat 500 év múlva is benzinnel hajtják majd.
Hadd jegyezzem meg, hogy ha azt mondjuk, autó és nem teszünk hozzá semmilyen jelzőt akkor az leginkább benzines szedánt jelent. Ezeket a li ion akkuval hajtott dolgokat ha én nevezném el, akkor marsjárónak hívnánk. Remekül megfelelhetnek az ottani kihívásoknak. Oda való.

Interesting concept to say the era of electric cars.
We don't foresee the future but we have some idea. In the age of steam locomotives they probably didn't call them steam locomotives just plain locomotive. Since we no longer have steam locomotives we started using this phrase as saying plain locomotive means something else.
The name "malaise era" wasn't coined at the time that it expresses. Let alone before.
The expression electric era doesn't take sides whether this phenomenon is permanent or temporary.
I am of the opinion that it'S better to call it "the suicide of the auto industry". After the age has passed and another 20 years, then we can give it a name. My guess is that it will pass away.
Let me remark that just saying a car mostly means a gasoline powered sedan. The battery powered cars, if it were up to me, would be called mars rovers. They meet the challenges there very well. Only there.

A bejegyzés trackback címe:

https://jani129.blog.hu/api/trackback/id/tr2016766872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása